h

Zeg nee tegen TTIP! Kom naar de activiteiten in Eindhoven en Amsterdam

21 september 2015

Zeg nee tegen TTIP! Kom naar de activiteiten in Eindhoven en Amsterdam

Milieudefensie en het FNV werken mee aan acties tegen het Transatlantic Trade Investment Partnership TTIP. Dat is een handelsverdrag tussen de EU en de VS dat vooral tot doel heeft de EU-standaarden te verlagen tot die in de VS. Bijvoorbeeld voor de REACH-systematiek voor gevaarlijke stoffen, waarbij het voorzorgbeginsel en de omgekeerde bewijslast hoort, of voor voedselveiligheid of arbeidsomstandigheden. Of voor het stoppen met kernenergie in Duitsland.

Meningsverschillen kunnen tot miljardenclaims leiden en die worden behandeld door geheime private geschillencommissies. De facto wordt de nationale soevereiniteit overgedragen aan het internationale bedrijfsleven.

Milieudefensie Eindhoven en het FNV organiseren op donderdag 1 oktober om 19.30 uur een informatieavond over TTIP met Geert Ritsema (Milieudefensie) en Wim Baltussen (FNV) als spreker. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. De informatieavond vindt plaats in het FNV-gebouw aan de Dr. Cuyperslaan 47 te Eindhoven.

Een aantal organisaties, waaronder SP, Milieudefensie en het FNV, organiseren op zaterdag 10 oktober een demonstratie tegen TTIP. Om 13.00 uur start op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam de landelijke demonstratie tegen TTIP. Milieudefensie Eindhoven zal erbij aanwezig zijn. Bij voldoende belangstelling organiseren we collectief vervoer.

Voor beide evenementen graag aanmelden via het emailadres eindhoven@milieudefensie.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier