h

Manifiesta: Feest van de solidariteit

7 september 2015

Manifiesta: Feest van de solidariteit

Op 19 september zal vanuit SP Eindhoven een reis georganiseerd worden naar het Manifiesta festival. Het Manifiesta festival is een aan de Belgische kust. Vorig jaar is er voor het eerst een groep vanuit SP Eindhoven naar dit Festival van de Solidariteit gegaan. Deze dag was een groot succes. 

Het Manifiesta festival heeft een inspirerend links georiėnteerd programma met onder andere muziek, debat, film, cabaret, boekmarkt en nog veel meer. Vorige jaar trok Manifiesta 11.000 bezoekers naar de Belgische kust.

Ook dit jaar oogt het programma weer kleurrijk en gevarieerd. Absolute topact is Goran Bregovic, zowat de grootste naam van de balkanmuziek en vooral bekend voor de muziek die hij maakte voor de films van Emir Kusturica. Een andere publiekstrekker is ongetwijfeld de bekende Belgische zanger Bart Peeters. "Drie jaar lang zijn we al aan het proberen om hem op Manifiesta te krijgen", vertelt festval directeur Vermeersch. "Vorige maand hapte hij hoe. Eerlijk, mijn dag was goed."

Verder komt cabaretier Nigel Williams zijn nieuwe show in avant-premiëre voorstellen aan het publiek. De Franse rapsensatie Médine komt het beste van zichzelf geven. Maar ook Civalizee Foundation, William Dunker, La Sonora Cubana en vele anderen staan op het Manifiesta podium. 

En op het boekenforum komen onder anderen Kristien Hemmerechts, Rafael Chirbes en Owen Jones hun boeken voorstellen.

Affiche kleurt letterlijk en figuurlijk groen. De klimaatproblematiek wordt met de dag prangender en Manifiesta blijft niet aan de zijlijn staan. ?Dat zie je niet alleen aan de kleur groen op de affiche, maar meer nog aan de aanwezigheid van bepaalde sprekers?, zegt Vermeersch. "Kijken we maar naar de Indiase activiste Vandana Shiva en John Bellamy Foster, die veel geschreven heeft over de link tussen marxisme en ecologie. We werken ook samen met de mensen van het Climate Express initiatief.

Meer informatie over Manifiesta: Feest van de solidariteit? Kijk op www.manifiesta.be.

Reactie toevoegen

U bent hier