h

Lezing Harry van Bommel in Best over Islamitische Staat

25 juni 2015

Lezing Harry van Bommel in Best over Islamitische Staat

Maandag 29 juni vanaf 19:30 uur geeft SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel in Buurthuis Kadans in Best een lezing over de Islamitische Staat (IS). We roepen iedereen op naar Best te komen omdat het om een bijzonder interessante lezing gaat waarin o.a. een verband wordt gelegd tussen de brandhaard in het Midden-Oosten en de enorme stroom vluchtelingen naar Europa, Nederland en de regio.

Harry van Bommel vertelt kort over de inhoud van zijn lezing: “Hoe moet IS bestreden worden? Nederland heeft gekozen voor steun aan de Amerikaanse aanpak van IS. Kern van die aanpak is het grootschalig bombarderen van het gebied dat IS beheerst. Die aanpak is gedoemd te mislukken. Deze aanpak biedt geen politieke oplossing voor het probleem waar IS uit voortkomt, namelijk de Sjiitische overheersing in Irak waardoor Soennieten zijn uitgesloten van de macht en er niet wordt samengewerkt met de Koerden in het autonome noorden. Bovendien beheerst IS een gebied zo groot als heel Groot-Brittannië. De coalitie kan bombarderen tot sint juttemis maar daarmee is IS niet te verslaan; slechts grote delen van Irak worden vernietigd”.

Komen dus: 29 juni vanaf 19:30 uur in Buurthuis Kadans: St. Jozefstraat 1, Best.

Reactie toevoegen

U bent hier