h

4 SP leden uit Eindhoven op kandidatenlijst provincie

17 januari 2015

4 SP leden uit Eindhoven op kandidatenlijst provincie

De SP kandidatenlijst voor de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart 2015 is vastgesteld. Lijsttrekker is opnieuw Nico Heijmans uit Den Bosch. De tweede kandidaat en de eerste vrouw op de lijst is Willemieke Arts uit Eindhoven. Op nummer 14 staat Bernard Gerard. Bernard Gerard heeft de laatste jaren de fractie op het provinciehuis ondersteund. Daarnaast is hij actief in de millieubeweging. Twee SP-ers uit Eindhoven staan verderop in de kandidatenlijst; raadslid Murat Memis uit Eindhoven en afdelingsvoorzitter Caro Goudriaan. Als echte lijstduwer is voormalig SP-wethouder Hans-Martin Don één van de hekkensluiters op de lijst.

Op dit moment heeft de SP acht statenleden en maakt deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. In de afgelopen periode heeft Brabant zich, mede door de inbreng van de SP, onderscheiden met haar natuurbeleid. Op natuurgebied hebben we een ontwikkeling in gang gezet die gaat zorgen voor meer natuur, meer toerisme en meer recreatie en dus ook voor meer werkgelegenheid. SP gedeputeerde, voor ecologie van Brabant, Johan van den Hout werd gekozen als “groenste politicus” van 2014; een bevestiging van de bijzondere manier waarop Brabant met haar natuur omgaat.

De SP gaat de komende verkiezingen in met het verkiezingsprogramma: ‘Beter Brabant’. Als grote uitdaging voor de komende bestuursperiode ziet de SP het behoud van werkgelegenheid en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. Ook ziet de SP armoede bestrijding als belangrijk punt, want geen kind in Brabant hoort in armoede op te groeien. Een derde punt waar de SP zich voor gaat hard maken is (gehandicapten)sport, kunst en cultuur, met vooral aandacht voor breedtesport en basisvoorzieningen voor kunst en cultuur.

Meer informatie over het verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst vindt u op de website van SP Noord-Brabant.

Reactie toevoegen

U bent hier