h

Bezoekers markt Gerardusplein massaal tegen huurexplosie

11 augustus 2014

Bezoekers markt Gerardusplein massaal tegen huurexplosie

Vrijdag haalde Actiecomité Huuralarm opnieuw handtekeningen op tegen huurverhogingen. De petitie ‘Stop de Huurexplosie’ wordt door honderden Eindhovenaren ondertekend. Ook de bezoekers van de markt aan het Gerardusplein tekenden massaal. Tussen de gesprekken door over de woningmarkt en over het beleid van de Eindhovense woningcorporaties werden er op deze dag ruim honderdtachtig opgehaald. Er kwamen weer mensen om te vragen of ze een aantal blanco handtekeningenlijsten mee konden nemen, zodat ze deze konden gebruiken in de eigen buurt. Onmiskenbaar hoe mensen het initiatief tonen om zelf het heft in handen te nemen. Men heeft er echt genoeg van.

Helaas heeft nog niet iedereen goed in de gaten wat er gaande is. Zo zijn er velen bij die zeggen ‘Ik heb er geen last van, want ik huur niet’ of ‘dat heeft toch allemaal geen zin, want ze doen toch wel wat ze zelf willen’.

Niet alleen als je huurt krijg je hiermee te maken. Huurwoningen in uw buurt worden met fikse kortingen verkocht, wat inhoudt dat mensen met een koopwoning wellicht hun woning niet kunnen verkopen, omdat de markt verstoord wordt. Huurwoningen in uw buurt raken steeds verder in verval, omdat de woningcorporaties steeds minder onderhoud plegen. Daarnaast zijn het uw kinderen, kleinkinderen, buren en kennissen die steeds verder in de problemen komen door de almaar stijgende woonlasten en huurkosten, terwijl er voor hen geen alternatieven voorhanden zijn. Oftewel, deze miljoenen mensen lijken geen keus te hebben. 

Genoeg reden dus om elk soort protest tegen dit kabinets- en corporatiebeleid met beide handen aan te pakken. Als u niets onderneemt, kunnen de woningcorporaties en de overheid inderdaad hun gang blijven gaan. De zin ‘Ze doen toch wel wat ze zelf willen’ is daarmee wat u zelf over uzelf afroept. 

Huurders en woningbezitters hebben het zelf in de hand. Iedereen, en ook u, kan zich verzetten. Door aan de ene zijde bezwaar te maken tegen de eigen huurverhoging, aan de andere zijde door van u te laten horen! Zoals duizenden mensen dat voor u gedaan hebben, middels de petitie of door zelf met deze petitie de buurt in te gaan. Kom in actie en sluit u aan bij Actiecomité Huuralarm Eindhoven, schrijf brieven naar de krant en naar de politiek. Ga naar actiebijeenkomsten en schreeuw het uit: Dit Kan Zo Niet Langer!

In Eindhoven komen we al dicht in de buurt van de 1.000 handtekeningen. Eind september wordt deze landelijke petitie (stopdehuurexplosie.petities.nl) aangeboden aan de Commissie Wonen van de Tweede Kamer. Vanaf dan worden vele zaken besproken over het woningmarktbeleid van 2015 en verder!

Marcel Lathouwers,
Lid Actiecomité Huuralarm Eindhoven
actiecomitehuuralarmeindhoven@gmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier