h

De laatste loodjes

10 september 2012

De laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat weet iedereen. Maar de laatste loodjes geven vaak ook een fijn gevoel omdat het einde resultaat in zicht komt. Nog een paar dagen en dan is het zover. Nog een paar dagen en dan is het de verkiezingsdag waarop wij als Nederlanders mogen kiezen hoe wij verder willen, namelijk liberaal of sociaal.

De SP verkiezingsfolder werd de afgelopen weken door veel SP leden in brievenbussen in Eindhoven gestopt
De SP verkiezingsfolder werd de afgelopen weken door veel SP leden in brievenbussen in Eindhoven gestopt

Het lukt de Emile Roemer steeds beter het sterke SP geluid te verkondigen in de media en onze (kandidaat) tweede kamerleden reizen stad en land af om het SP programma toe te lichten. Toch zal dit niet genoeg zijn. Een politieke partij moeten het hebben van zijn leden en sympathisanten. Vele van deze SP loyalisten zijn de laatste dagen druk in de weer om het SP geluid te delen. Markten worden bezocht en in de wijken wordt er geflyerd. De SP laat duidelijk zien dat het de actiefste politiek partij van Nederland is.

Deze laatste dagen kunnen wij het verschil maken tussen de harde en kille politiek van de VVD en het positieve en sociale geluid van de SP. Verkondig het SP geluid overal waar je komt en overtuig je familie, vrienden, collega's, buren, enzovoorts.

Laat zien dat je trots bent op een partijleider die eerlijk is. Emile Roemer beloofd niet dat bepaalde programma “breekpunten” zijn om ze de ochtend na de verkiezingen overboord te zetten. Nee, Emile Roemer is een man van zijn woord.

Eind van de week was Emile Roemer duidelijk. Wij staan met Nederland op een kruispunt en de verschillen in visie over de manier om de crisis op te lossen zijn enorm. De VVD en de SP staan veelal lijnrecht tegenover elkaar. Emile zei: ‘Koop je straaljagers of medicijnen? De VVD kiest het eerste, ik het laatste. Bouw je vijfbaanssnelwegen of verpleeghuizen? De VVD kiest het eerste, ik het laatste. Blijf je villa's subsidiëren of bouw je goedkope huurwoningen? De VVD kiest het eerste, ik het laatste. Onze voorzieningen zijn geen probleem, maar een oplossing voor problemen waar mensen tegenaan lopen.’

Ook al komt de PvdA de laatste dagen steeds sterker uit de peilingen juist nu is het belangrijk om op de SP te stemmen. Met de PvdA krijgen wij de VVD er waarschijnlijk gratis bij. Er wordt weer hard op gedroomd over een nieuwe paarse regering. Voor veel mensen met een sociaal hart een gruwel.

Nu kunnen wij nog invloed hebben op het resultaat van 12 september, straks niet meer. Dus verkondig ons sociaal en rechtvaardig geluid en stimuleer mensen om op de SP te stemmen.

Zoals Jan Marijnissen deze week heeft gezegd “Een stem op de SP maakt Roemer groot en geeft Rutte rood.” dus NU SP

Peter Duisters

U bent hier