h

Nieuw contactpersoon ROOD Eindhoven

10 januari 2012

Nieuw contactpersoon ROOD Eindhoven

De Eindhovense SP-jongeren hebben donderdag 5 januari bekend gemaakt dat ze een nieuw contactpersoon hebben aangesteld. Dit is Corina Vogelaar. Ze is erg blij het vertrouwen te hebben gekregen deze functie uit te mogen oefenen: “Dit is voor mij de ultieme manier om Eindhoven een stukje mooier te maken voor Eindhovense jongeren.”

Corina: “ROOD Eindhoven is de meest actieve politieke jongerengroep in Eindhoven. ROOD weet wat er bij de jongeren speelt; We staan op straat, bij scholen en bij buurthuizen om te weten te komen wat ze belangrijk vinden.Vanaf het jaar 2012 zullen ook jongeren de gevolgen van de crisis voelen: Ze moeten volgens dit kabinet meer en vaker lenen om hun studie te betalen, waardoor ze later problemen krijgen met bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek.

Daarnaast willen werkgevers het liefst een achttienjarige, universitair opgeleide werknemer, met tien jaar werkervaring. Dat bestaat natuurlijk niet. De zekerheid van een vaste baan is op jongeren bijna nooit meer van toepassing. Ze zijn wegwerpwerknemers geworden. Je staat op straat voordat je er erg in hebt”.

“ROOD komt voor jongeren op. Neem bijvoorbeeld de ‘MBO Verdient Beter’-acties. We zijn regelmatig op ROC-scholen om er enquêtes af te nemen. We kregen namelijk door heel het land slechte berichten van MBO-studenten. Om dat met zekerheid te kunnen zeggen, gaan we het ze vragen. Nu blijkt dat studenten tegen heel wat zaken aanlopen. We willen, als we klaar zijn met het onderzoek, alle gegevens verzamelen, zodat onze SP’ers in de Tweede Kamer ermee aan de slag kunnen. Lokaal bekijken we of we over moeten gaan tot actie of dat de gemeenteraad er iets mee moet doen. Zo gaat dat ook met ons voornemen om een nieuwe ‘Huisjesmelker Van Het Jaar’-verkiezing te houden en met onze andere activiteiten.

Tenslotte, zegt Corina: “Op deze manier hebben de jongeren direct invloed op hun eigen omgeving en op de landelijke en lokale politiek”

ROOD Eindhoven

U bent hier