h

Politiek café VVD

1 maart 2011

Politiek café VVD

Op uitnodiging van de VVD waren Anke van Hest en Caro Goudriaan namens de SP Eindhoven bij het politiek café van de VVD. Dit was op maandag 28 februari. De provinciale kandidaten zouden worden voorgesteld en minister Ivo Opstelten zou spreken.

Nieuwsgierig als we zijn naar andermans standpunten stonden we in zaal Thomas tussen de VVD-ers. De minister kwam in dienstwagen voorzien van zwaailicht voorrijden, de wagen bleef op de stoep staan in een gebied waar normaal geen auto’s mogen komen.

Politiek café VVD
Politiek café VVD

Hij opende met een lofzang op Brabant en benadrukte dat de VVD een volkspartij is. Aan de kleding van het publiek was te zien dat dit een beperkt deel van het volk betreft. Aangekondigd was dat Ivo Opstelten over veiligheid zou praten. Hierbij kreeg de landelijke aanpak ruimschoots de aandacht, met een hele lijst concrete punten zoals: meer tijd voor politiewerk door het efficiënter organiseren, vóór de mensen van de hulpdiensten staan in de aanpak van agressie, coffeeshop beleid, veelplegers, enzovoort.

Het belang van de samenleving gaat volgens hem boven het belang van het Individu. Daarna volgde een presentatie van twee kandidaten van de lijst van de provinciale staten en een oudgediende die als lijstduwer fungeert. Uit de interviews werd mij niet geheel duidelijk wat de koers voor Brabant gaat worden volgens de heren. De VVD had als enige grote partij het debat in het politiek café weSP ook al overgeslagen. Nu moeten de stemmers afwachten tot na de verkiezingen om te weten wat men in Brabant krijgt voor een stem op de VVD: niet goed? stem weg!

Aartje van Oostenbrugge
Redactie SP Eindhoven

U bent hier