h

SP ledendag in Burgers Zoo

21 februari 2011

SP ledendag in Burgers Zoo

Op zondag 13 februari was het zover. De SP ledendag met als titel SP In Alle Staten vond plaats in het Arnhemse Burgers Zoo. SP afdeling Eindhoven had voor haar leden en aanhang een bus georganiseerd, waarin we 's ochtends met zijn allen vertrokken richting Arnhem. Veel leden uit de afdeling maakte van deze bus dankbaar gebruik, en meldden zich 's ochtends bij het Centraal Station om te vertrekken.

SP leden in de bus

Eenmaal goed aangekomen in Arnhem konden alle leden het park in. Net binnen de poort stonden de SP Tweede Kamerleden plattegrondjes en consumptiebonnen uit te delen. Bij andere Tweede Kamerleden kon je een munt krijgen voor de parkeerautomaat. Ook kreeg iedereen die dat wilde een button met de Provinciale Statenverkiezingenslogan 'Protest' opgespeld. Voor veel SP'ers was het een leuk ontvangst met al die Tweede Kamerleden.

Aan het eind van de ochtend kwam de eerste groep SP'ers samen in het Safari Meeting Center. Daar wachtte lekker warme koffie en thee met een koekje op ons. Door de massale aanmelding van SP leden voor de dag, was eerder al besloten om alle bezoekers in 2 groepen te ontvangen, anders paste het niet in de zaal. SP huisband Spik en Span verzorgde met vrolijke Polka-muziek de muzikale aankleding van de ontvangst. Sjaak Bral verzorgde de presentatie van optredens van verschillende muziekgroepen en van 'Taante', een Surinaamse die op humoristische wijze vertelde over de staat van Nederland en het gedrag van Nederlanders.

Jan Marijnissen in gesprek met nieuw lid

Na deze optredens gingen alle SP'ers Burgers Zoo in om 'aapjes te kijken'. Het was nog goed fris, maar toch waren alle dieren buiten, afgezien van wat kleinere dieren die een winterslaap houden. Zowel de Savannedieren als het tropische gedeelte, als het oceanium gedeelte met zijn grote aquariums waar je onderdoor kan lopen waren erg mooi om te zien. Natuurlijk waren er gedurende de dag ook debatten georganiseerd met Tweede Kamerleden, en kon je Speeddaten met de lijsttrekkers uit de provincies.

Dieren in het woestijngedeelte van Burgers Zoo

Aan het eind van de middag werden we weer verwacht in het Safari Meeting Center. Daar werden we ontvangen met Champagne, en zagen we optredens van onder andere SP-lijsttrekker Emile Roemer en Eerste Kamer-voorman Tiny Kox. De lijsttrekkers van alle provincies waren ook aanwezig en werden aan de SP-leden (die uit heel het land waren gekomen) voorgesteld.

Toespraak van Emile Roemer

Aan het eind van de middag verzamelden alle leden weer terug bij de bus. Moe maar voldaan reed de buschauffeur ons terug naar Eindhoven. Een leuke en interessante dag.

U bent hier