h

Brabant verdient beter

13 februari 2011

Brabant verdient beter

SP-Kandidaten Provinciale Statenverkiezingen stellen zich voor in het provinciehuis van Den Bosch. Maandagavond 7 februari 2011 kwamen uit alle windstreken van Brabant SP-ers bij elkaar. Ook aan aantal leden uit Eindhoven was hierbij aanwezig.

De avond was bedoeld als opwarmertje voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011 (#PS11).

Een aantal leden uit Eindhoven waren aanwezig
Een aantal leden uit Eindhoven waren aanwezig

Met koffie en een Bossche bol luisterden zij naar Nico Heijmans, de lijsttrekker van de SP in Brabant. Nico hield een korte introductie en verduidelijkte de thema's die spelen bij de komende verkiezingen. Punten zijn onder andere: de Maatschappij, die moet socialer. Het milieu, geen megastallen. Zorg, toegankelijk voor iedereen. Vervoer, beter en goedkoper OV.

Ine Roozen
Ine Roozen

Een ander belangrijk punt is de provincie en het geld. Aan de ene kant worstelt de provincie met de aanstaande bezuinigingen, aan de andere kant speelt de besteding van de winst uit de verkoop van Essent. Hoe gaan we daar zorgvuldig mee om? Kijk op de site van https://noordbrabant.sp.nl/ps11/ voor meer informatie.

Ron van Zeeland
Ron van Zeeland

De overige kandidaten werden op het podium geroepen en er volgde er een kort interview. Onder andere met Nurettin Altundal, Ron van Zeeland en Ine Roozen. Op deze manier kregen we van de kandidaten een beter beeld van de thema's waarin zij gespecialiseerd zijn. Meteen daarna konden we bij de borrel verder ingaan op politieke en persoonlijke onderwerpen.

Het was een geslaagde avond waarbij de nodige energie is opgedaan. Op naar een goede uitslag op 2 maart.

Niels van Maaren

U bent hier