h

SP-fractie in provincie ondervraagt Gedeputeerde Staten over brand bij Timco

2 september 2010

SP-fractie in provincie ondervraagt Gedeputeerde Staten over brand bij Timco

De SP-fractie in Provinciale Staten, heeft bij monde van milieuwoordvoerder Ron van Zeeland, vragen gesteld over de brand bij Timco in Valkenswaard van 21 juli 2010.

Uit onderzoek van het Eindhovens Dagblad naar de achtergrond van de brand blijkt, dat de gemeente Valkenswaard een brief aan de provincie met bedenkingen ten aanzien van de milieuvergunning heeft ingetrokken. Waarom is niet bekend.

Wel is bekend dat de provincie de gemeente zelfs heeft overstemd bij het verlenen van de vergunning. Ook blijkt dat Timco meerdere malen de regels van de vergunning overtreden heeft. Op het moment van de brand functioneerde Timco met een afgekeurde sprinklerinstallatie.

De gemeente Valkenswaard vond het nodig een extern onderzoek in te stellen naar het eigen handelen. Ron van Zeeland: “Het zou Gedeputeerde Staten sieren als ook zij het functioneren van de provincie extern lieten onderzoeken. Er lijkt mij gezien de voorgeschiedenis alle aanleiding toe.”

De brand bij Timco staat niet op zichzelf. Het ED constateert dat er in de afgelopen jaren bij bijna 100 recyclingbedrijven brand geweest is, onder andere bij Bowie. Volgens de branchevereniging waren veel van deze branden te voorkomen geweest.

De SP vraagt zich af of de regelgeving rond recyclingbedrijven niet aangescherpt moet worden.

De volledige tekst van de vragen + inleiding vindt u hier (pdf file).

U bent hier