h

Kritisch opbouwend oppositie voeren

23 september 2010

Kritisch opbouwend oppositie voeren

"We willen deze periode kritisch opbouwend oppositie voeren", aldus een strijdlustige Ans Heesterbeek, fractieleider van de SP in de Eindhovense gemeenteraad. De politica sprak afgelopen woensdag voor een bonte verzameling van nieuwe en minder nieuwe SP-leden tijdens een scholingsbijeenkomst van de partij in het Eindhovense stadhuis.

De avond werd bezocht door ruim 20 mensen en verzorgd SP-raadslid Bianca van Kaathoven en Thijs Coppus van het landelijk scholingsteam. Ook aanwezig waren SP-raadslid Ernest Maas en afdelingsvoorzitter Anke van Hest. Opvallend was het groot aantal mensen dat zelf veel gebruik maakt van zorg en hulp en het groot aantal zorg- en hulpverleners.

Een bonte verzameling SP leden
Een bonte verzameling SP leden

Er werd onder andere gesproken over de mogelijkheden om binnen de SP actief te zijn. Mogelijkheden variƫren van schrijven van artikels voor de website tot en met rondbrengen van de Tribune, het uitdelen van folders op straat tot het uitwerken van verrichte buurtonderzoeken. Ans Heesterbeek lichtte het fractiewerk toe.

Bij de vraag wat aanwezigen ertoe had bewogen om lid te worden van de SP bleek dat velen zich grote zorgen maken over de afbraak in de zorg, de verhoging van de AOW-leeftijd, verrechtsing en de afname van de solidariteit in de samenleving.

Deze avond was de eerste in een reeks. Aankondigingen voor volgende bijeenkomsten volgen via e-mail en "SPotlicht".

Rob de Kruif
Redactie SP Eindhoven

U bent hier