h

De Necker(s)poel

19 december 2008

De Necker(s)poel

Afgelopen maandag, 15 december 2008, is de nieuwe dienstregeling voor de bussen in de regio Eindhoven ingegaan. Wat ons verbaasde was, dat het al vroeg in de dag, het klachten regende bij de SP.

Dit keer niet over bussen die niet reden, of omdat ze oud en stuk zijn. In tegendeel. De bussen zijn nieuw en reden op tijd.

Arriva aan de kant
Arriva aan de kant / Foto: Anke van Hest

Echter, als je toevallig met de bus van Arriva mee moest, dan moest je even zoeken. De bussen waren niet te vinden. Waar was Arriva gebleven? Na lang zoeken bleek dat deze busmaatschappij een halte gekregen heeft bij de taxistandplaats!

De SP was meer dan verbaasd, en stelde op dinsdag 16 december de wethouder in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad hierover vragen.

Gelukkig was het antwoord wat we gehoopt hadden: het is een tijdelijk probleem. Wat is er aan de hand? De bussen van Arriva zijn technisch nog niet aangepast om mee te doen in het perrontoewijzingsysteem. Dit is het systeem dat via GPS bepaalt waar een bus is, hoe laat hij arriveert en de bus een perron toewijst. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

De wethouder zegde ook toe om er voor te zorgen dat de verwijzing naar deze tijdelijke haltes op zeer korte termijn in orde zou komen. Wij houden de situatie in de gaten. Dit moet echt een tijdelijke situatie zijn, want 'tijdelijk' is maar beperkt houdbaar.

Carin van den Crommert
raadslid

U bent hier