h

SP-raadslid Bernard Gerard benoemd in Rekenkamercommissie

30 oktober 2008

SP-raadslid Bernard Gerard benoemd in Rekenkamercommissie

De Eindhovense Rekenkamercommissie gaat onderzoeken of er waarheid zit in beweringen dat accountant Ernst & Young een belastende passage voor wethouder Mittendorff geschrapt zou hebben uit het rapport over de financiƫn van het Parktheater en zo ja, welke bedoeling daarachter gezeten zou hebben.

Ernst & Young heeft al gezegd graag met dat onderzoek mee te willen werken.

Het Parktheater
Het Parktheater / Foto: Anke van Hest

Gemeenten zijn verplicht om te beschikken over een rekenkamer. De gemeente kan hieraan invulling geven door een volledig onafhankelijke rekenkamer te benoemen of een Rekenkamercommissie in te stellen. Eindhoven heeft gekozen voor de tweede optie.

De Rekenkamercommissie bestaat uit een vaste kern van buitenstaanders, die de essentiƫle zaken doen, en een wisselende groep raadsleden, die het onderzoek begeleiden. Voor dit onderwerp is Bernard Gerard voorgedragen door de SP-fractie en aangewezen door de gemeenteraad. Verder zitten er nog in Renate Richters (GroenLinks); Nico Stoevelaar (CDA); Jan Vleeshouwers (Stadspartij).

Naast het onderzoek met betrekking tot de rapportage rond het Parktheater gaat de Rekenkamercommissie zich bezig houden met het functioneren van de welzijnsorganisatie Lumens. De SP vindt dit ook een goed onderwerp.

U bent hier