h

SP-fractie tegen 777-plannen

16 juni 2008

SP-fractie tegen 777-plannen

Een tijd geleden kwam vanuit het CDA de gedachte om “iets te doen” met het gegeven dat Eindhoven in 2009 precies 777 jaar geleden haar stadsrechten ontving. De SP zag de urgentie daar niet zo van in. Toch werd er een werkgroep gevormd van een paar raadsleden, die er niet echt goed uitkwamen.

Onderweg passeerden er wel een paar aardige ideeën, maar de uiteindelijke versie, die in de gemeenteraad van 10 juni 2008 op tafel kwam, was weer erg vaag. Het moest 'iets in de sfeer van de cultuurhistorie' worden.
Eigenlijk moest het echte organisatorische werk daarna nog beginnen. Dat zou sowieso al kort dag worden. Bovendien bleken de kosten in de buurt van de vijf ton te zitten, waarvan men hoopte dat sponsors daarvan een deel voor hun rekening wilden nemen, maar ook dat moest nog blijken.

Ook het College was niet echt enthousiast. “Eigenlijk is in 2009 design aan de beurt” zei wethouder Mittendorff (CDA). Wethouder Fiers (PvdA) wilde wel “extra 777 bomen planten”; een idee dat navolging verdient.

Het SP-oordeel was negatief. De voorstanders (PvdA, CDA en CU) haalden met 20 stemmen net niet genoeg tegen de 22 tegenstemmers.

SP-woordvoerder Ans Heesterbeek gaf overigens nog wel aan, dat concrete, zinvolle en betaalbare plannen om in 2009 iets extra’s aan de cultuurhistorie te doen, wat betreft de SP bespreekbaar waren.

U bent hier