h

Ouderen uitje SP

1 juni 2008

Ouderen uitje SP

Vrijdag 30 mei was het jaarlijkse uitje voor de SP Ouderen. Het uitje ging deze keer naar het Binnenhof in Den Haag. Zo als gewoonlijk zat de bus weer vol en waren diegene die met ons mee gingen zeer enthousiast. Hieronder een kort verslag van de dag:

op weg naar het binnenhof

De tijd was zo ingedeeld dat men na de busreis tijd had om even de benen te strekken en/of te shoppen. Voordat de rondleiding startte, was het een heel gedoe om het Binnenhof binnen te komen.

de benen strekken

De bewaking is namelijk erg streng. We werden ontvangen door een aantal enthousiaste fractiemedewerkers met koffie en verse broodjes. Toevallig was er ook nog een grote groep scholieren van het ROC uit Eindhoven. Het gevolg was dus een mix van jong en oud.

de rij voor de ingang

Na de lunch startte we met een leuke introductiefilm, met uitleg over de Tweede Kamer en de regering. Hierna werd onze groep door het gebouw geleid door fractiemedewerker Siska de Rijke.
We bezochten de bijzonder indrukwekkende bibliotheek en de vergaderruimte van de Tweede Kamer. Deze is in werkelijkheid veel mooier dan je op tv kunt zien. Al lopend door het oude en nieuwe gebouw zag je hoe mooi het nieuwe en oude gedeelte met elkaar verbonden is. Op verschillende plekken kregen we een uitleg over de details van het gebouw.

het binnenhof

In het oude gedeelte proefde je de sfeer van vroeger. In het hele gebouw was oude en nieuwe kunst samen gebracht. Niet iedereen vond dat even geslaagd! Maar eenmaal in de rookkamer kreeg je de indruk in een andere tijd te stappen. Terug lopend naar het nieuwe gedeelte, maakte je een stap van oud vertrouwd naar nieuw. Dit was heel bijzonder om mee te maken. Terug naar de ontvangstruimte wachten ons een drankje een leuke ontmoeting met SP-Tweede kamerlid Paul Lempens. We mochten vragen aan hem stellen en die waren pittig. Ze werden goed beantwoord en het gaf veel vertrouwen in de SP. Het vraag over een toekomstige coalitie en de compromissen die we daar voor moeten afsluiten, werd stevig en daadkrachtig beantwoord door Paul Lempkes.

tijd voor een ijsje

Terug naar de bus was er veel gekakel over wat we gezien hadden en zat de stemming er goed in. Helaas zorgde wat files voor een lange terugreis. Maar de stemming bleef goed. Een groot aantal van de aanwezige mensen was zeker van plan om volgend jaar weer mee te gaan. Suggesties voor een eventueel andere bestemming zijn altijd welkom!!

Tineke Tilborghs

U bent hier