h

Jong en Oud

29 juni 2008

Jong en Oud

Een keer per jaar organiseren de ‘Young Dogs’, dit zijn ambtenaren onder de 35 jaar, een ontmoeting met raadsleden. De ambtenaren worden door de raadsleden bijgepraat over zaken die met de gemeenteraad te maken hebben.

Heel veel ambtenaren wonen niet in Eindhoven en zijn alleen beroepsmatig betrokken bij die raad. Meestal wordt er een kleine quiz gespeeld. Dit jaar, donderdag 26 juni, werd er iets aan het programma toegevoegd. Ouderen uit verzorgingshuizen gingen in het centrum onder leiding van de stadsarcheoloog en twee stadsambtenaren een wandeling maken.

raadsleden en ouderen aan de wandel

Onderweg werden verhalen verteld over oud en nieuw Eindhoven. Ook de ambtenaren en raadsleden genoten hiervan, mede omdat de meeste de geschiedenis van Eindhoven nog niet kenden. Na de wandeling stonden er in een café aan de Markt glaasjes advocaat met slagroom klaar en onder het genot van die versnapering werden er foto’s getoond van het vroegere Eindhoven.

ook marijke kamphorst genoot

Ook de burgemeester kwam nog even gedag zeggen en dat werd door allen erg gewaardeerd. Na een geslaagde dag konden de ambtenaren en raadsleden met een goed gevoel de gasten uitwuiven.

Marijke Kamphorst

U bent hier