h

Meer armoede onder Eindhovense kinderen

1 april 2008

Meer armoede onder Eindhovense kinderen

De SP heeft op 18 maart vragen gesteld aan wethouder Hans Martin Don (SP, sociale zaken) na aanleiding van een krantenartikel waaruit blijkt dat in Eindhoven meer kinderen in armoede leven dan het landelijk gemiddelde.

Het artikel, dat die dag in het Eindhovens Dagblad had gestaan, baseerde zich op een rapport 'Kinderen in Tel 2008' van het Verwey-Jonker instituut. In het rapport is de leefsituatie van kinderen tussen de 0 en 18 jaar in Nederland in kaart gebracht. Landelijk gezien leeft zo’n 7 procent van de kinderen in armoede leven. In Eindhoven is dat bijna 10 procent. SP-raadslid Bianca van Kaathoven heeft de wethouder gevraagd of hij op de hoogte was van het onderzoek van het instituut. Daarnaast wilde de SP weten of hij over meer recente gegevens beschikt en of de wethouder aan kon geven hoe het op dit moment gesteld is met de armoede onder kinderen in Eindhoven. De cijfers uit het krantenartikel dateerde namelijk van 2006.

De wethouder antwoordde hierop dat het aantal huishoudens dat in armoede leeft, is gedaald naar met 2,6% ten opzichte van 2005. De armoede onder kinderen blijft echter gelijk. De wethouder baseert zich hierbij op cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Deze kinderen vallen onder de kerngroep in de stad die groot en hardnekkig blijft. De door het Eindhovense college speciaal ingestelde Taskforce Armoede komt volgende maand in de commissie met ideeën over de aanpak van de armoede in Eindhoven. Wij hopen dan ook dat uit de Taskforce goede voorstellen komen om vooral de hardnekkige grote groep gezinnen die in armoede leven, aan te pakken.

Bianca van Kaathoven

U bent hier