h

Bandjeswedstrijd ROOD groot succes!

7 april 2008

Bandjeswedstrijd ROOD groot succes!

De bandjeswedstrijd die ROOD, jong in de SP in café Altstadt organiseerde afgelopen zondag, was met zo’n 300 bezoekers gedurende de dag, een groot succes.

Occasion
Occasion

Het idee achter de wedstrijd was dat bands tegenwoordig steeds minder plek hebben om te spelen, terwijl Eindhoven en omgeving heel veel potentieel heeft aan bands met talent. De winnaars van de wedstrijd krijgen speeltijd op vuurROOD, het festival dat ROOD organiseert op 24 mei in café Wilhelmina. Daar zullen zij spelen tussen bands als de Kemphanen, Deadcell, Inner Strength en Liftid.

publiek

De doelstelling, podium bieden aan beginnende bands, heeft ROOD zeker waar gemaakt. De sfeer was goed, de bands speelden allemaal een prima set en het publiek ging daarop uit hun dak op de zich steeds sneller en harder opeenvolgende beats van de bands.

Paper Tigers
Paper Tigers

Er werd begonnen met Bread Again, een vijf koppige indie-rockformatie uit Eindhoven. Zij lieten het publiek van café Altstadt helemaal loskomen en zette een prima sfeer voor de rest van de dag.
Paper Tigers was de tweede band. Zij speelden experimentele rock. Voor velen even wennen, maar toen bekend werd dat experimenteel voor de Paper Tigers inhoud dat zij daadwerkelijk improviseren (zonder vast programma) was de bewondering van het publiek gewekt.

Dedicated To
Dedicated To

Dedicated To kwam uit Nijmegen en lieten zien dat zij met hun mix van punkrock, post-hardcore en hier en daar een snufje metal de zaal op zijn kop konden krijgen.
Occasion (aangekondigd op de flyer als Occasion Music) speelden met hun metal de zaal plat. Het energieke optreden van deze vier heren sprong zeer goed over op het publiek, dat zij dan ook heel gemakkelijk meekregen in hun muziek.
Nine Zero maakte met een mix van rock, grunge, punkrock en techno-invloeden een goede sier bij het publiek. Vooral de techno-invloeden verraste iedereen en zorgden ervoor dat het optreden een zeer goede indruk maakte op de zaal.

Nine Zero
Nine Zero

Geëindigd werd met Sacraea Saturna, een doom gothic-metalband. De band liet zien dat zij daar de juiste keuze voor waren. Heftige muziek, harde beats en een overtuigende performance lieten het publiek voor de laatste keer vandaag helemaal uit hun dak gaan.

Sacraea Saturna
Sacraea Saturna

Na de bands mocht het publiek gaan stemmen, waarna de jury twee winnaars aan zou wijzen, één gekozen vanuit de jury, de ander gekozen door het publiek;

Bread Again
Bread Again

Jurylid Jouke de Boer: 'De jury had het niet makkelijk. Vijf uur lang moesten de drie juryleden letten op onder andere de muziek, uitstraling en geloofwaardigheid van zes verschillende bands. Na een korte bespreking per band werd kwamen er voor de jury twee duidelijke favorieten naar voren. Er mocht er echter maar één gekozen worden door de jury, de andere zou bepaald worden aan de hand van de stemmen van het publiek. Het bepalen welke van de twee bands onze voorkeur had was echter wat moeilijker. Na overleggen werd uiteindelijk voor Bread, Again!? gekozen als nummer één voor de jury, al waren ze het er over eens dat nummer twee op korte afstand volgde. Het publiek koos uiteindelijk met bijna een derde van de stemmen ook voor Bread, Again!? om door te gaan. De keus voor de tweede band lag dus bij de jury, deze koos voor Occasion om naast Bread, Again!? te spelen op festival vuurROOD, in Café Wilhelmina op 24 mei'.

Bianca van Kaathoven

ge-tomaat

Fotoimpressie van deze dag

U bent hier