h

Leefbaar Eindhoven en het imago van de Eindhovense politiek

21 maart 2008

Leefbaar Eindhoven en het imago van de Eindhovense politiek

Enkele weken geleden werden de Eindhovense fractievoorzitters verrast met een mail van Theo Beenen, nummer vier op de lijst van Leefbaar Eindhoven, een partij die drie zetels heeft in de Eindhovense raad. De mail bevatte tien bijlagen, waarin de heer Beenen de vuile was van zijn fractie buitenhing. Blijkbaar vond hij de informatie belangrijk genoeg om die met de raad te willen delen.

Het grootste deel van de bijlagen kon meteen weg: interne meningsverschillen over wie wanneer iets beloofd had zijn niet interessant.

Enkele bijlagen boeiden meer en haalden de krant: een loterij rond verkiezingstijd die geen loterij was, er waren namelijk geen winnaars… Een raadslid in de vorige raadsperiode die op naam een flat had in Eindhoven, maar gewoon bij haar man in Den Bosch woonde. En een rekening voor fractiedrukwerk dat nooit geleverd zou zijn door het bedrijf van Leefbaar Eindhoven-raadslid Peters.

Deze kwesties schaden niet alleen de naam van Leefbaar Eindhoven, maar van de hele Eindhovense politiek. Daarom zijn die onderwerpen op verzoek van de coalitiefracties onderzocht en besproken. Met de eerste twee kan de gemeente niets. De heer Beenen heeft die bij justitie gelegd. Het mogelijke spookdrukwerk is, zoals dat gebruikelijk is, betaald door de gemeente. Of het echt geleverd is wordt begrijpelijkerwijs niet gecontroleerd. Er is dus niet gebleken dat er iets oneerlijks heeft plaatsgevonden.

Daarmee is de zaak afgedaan. We wensen Leefbaar Eindhoven veel succes met het oplossen van hun interne conflicten. De SP had wel graag gezien dat iedere schijn van belangenverstrengeling tussen beroeps- en politieke activiteiten voorkomen wordt. Dat is hierbij helaas niet gebeurd.

U bent hier