h

De kandidaten voor het burgemeestersreferendum

22 december 2007

De kandidaten voor het burgemeestersreferendum

Sinds 18 december zijn de twee burgemeesterskandidaten voor de post Eindhoven bekend. De SP was en is nog steeds geen voorstander van het referendum, maar na het democratisch genomen besluit in de raad zien wij het als onze taak om de kwestie kritisch maar opbouwend te volgen.

In tegenstelling tot veel anderen vinden wij dat er wel wat te kiezen valt op 23 januari. Het bevreemdt ons dat iedereen spreekt over het feit dat de kandidaten allebei van PvdA-huize zijn. Een burgemeestersfunctie is a-politiek, dat hebben we in de raadsvergadering ook al gezegd, voor ons een van de redenen om een referendum niet te zien zitten. Als de functie a-politiek is, moet de kiezer dus op andere zaken letten. En die zijn er voldoende, Leen Verbeek en Rob van Gijzel zijn geheel verschillende mensen met geheel verschillende achtergronden. Hun werk- en levenservaring hebben zij op heel verschillende terreinen opgedaan.

De SP-Eindhoven zal zeker géén stemadvies geven wat betreft de keuze van de kandidaten, we geven iedereen wel het advies om zich goed te verdiepen in de achtergrond en de presentaties van de twee heren en om in ieder geval goed voorbereid te gaan stemmen.

Meer over het burgemeestersreferendum lees je op www.referendumeindhoven.nl.

Lees ook:

U bent hier