h

Ouderenbeurs in Utrecht

8 oktober 2007

Ouderenbeurs in Utrecht

Het was, zoals elk jaar, een drukte van belang op de Ouderenbeurs in Utrecht. Vele ouderen maakten gebruik van het mooie weer en trokken naar Utrecht waar op de Beurs veel te zien en te beleven was voor hen.

Onder leiding van Marijke Kamphorst, landelijk voorzitter van het OuderenPlatform, was de organisatie en bemensing van de SP-stand uitstekend verlopen. Zoals elk jaar waren de Eindhovense vrijwilligers weer goed vertegenwoordigd. Lof voor de organisatie en dank aan de vele vrijwilligers die deze Beursdagen weer tot een succes hebben gemaakt.

In de SP-stand werden meer dan 5000 bezoekers ontvangen. Meer dan 4600 mensen hebben hun handtekening gezet op de kaart voor de actie "Stop uitverkoop Thuiszorg". Nog eens 700 kaarten werden meegenomen om het thuisfront te laten tekenen. Daarnaast zijn er 3000 OuderenNU kranten en bijna 5000 mapjes met SP-pleisters (om de wonden te helen) uitgedeeld.

in gesprek met Mark Rutte

Naast de SP-stand, stond de stand van de VVD. Voor SP-er Mieke Batenburg (zie foto) was dit een reden om Tweede Kamerlid Mark Rutte, (VVD) uit te nodigen om zijn sociale gezicht te laten zien en, nu hij in de oppositie zit, de kiezer te tonen dat de VVD ook een bijdrage wil leveren aan een socialer Nederland. ”Een gouden kans om, samen met de linkse partijen, oppositie te voeren”, aldus Mieke Batenburg. De VVD spreekt immers altijd over “De hartwerkende Nederlander van Nu”. Maar wat doet de VVD voor de “Hartwerkende Nederlander van TOEN”, die de welvaart in Nederland tot stand heeft gebracht en nu in de kou komt te staan door de marktwerking die overal zichtbaar is. Of mijnheer Rutte ook zijn handtekening wilde zetten tegen de marktwerking in de thuiszorg. Het antwoord op die vraag liet lang op zich wachten maar aan het einde van de dag, na veel gedraai want de pers liep er ook rond en overleg met zijn medewerkers is het antwoord “nee”, geen handtekening.

De VVD, is en blijft voor marktwerking in de zorg. Jammer! Een gemiste kans, is het oordeel van de SP.

Mieke Batenburg

U bent hier