h

Oplossing voor Spoelhuisje dichterbij

5 juli 2007

Oplossing voor Spoelhuisje dichterbij

Het “Spoelhuisje” is het huisje Dommelstraat 2a, dat tegen de Dommel aanstaat. De naam wijst op de vroegere functie. Tussen het huisje en De Effenaar ligt nu de nieuwe tuin van de Effenaar.

Het huisje is van de gemeente. De huurder, dhr. M. Voorbij, gebruikt het raam aan de straat als “inkijkmuseum”. Daarnaast beheert dhr. Voorbij een mobiele schilderijententoonstelling “Show your hope”, bestaande uit 374 kleinere schilderijen die samen, in de visie van dhr. Voorbij, een geheel vormen dat “universele pracht” heet. Wie in de gelegenheid is om eens een keer een bezoek te brengen aan de tentoonstelling, moet dat vooral niet laten. Het hogere doel van de tentoonstelling is het stimuleren van het mondiaal bewustzijn. Daarnaast is dhr. Voorbij ook actief in de vredesbeweging, twee doelen die dicht bij elkaar liggen.

Het huisje moest hoognodig worden opgeknapt. Bovendien was de vraag wat er mee moest gebeuren bij de inrichting van de Dommeltuin bij de Effenaar. SP-fractievoorzitter Gerard heeft er al in 2004 vragen over gesteld. Daarna heeft ook PvdA-raadslid Mieke Verhees zich op een goede manier voor de zaak ingezet bij partijgenoot Merriënboer, die als wethouder over het gemeentelijk vastgoed gaat.
Uiteindelijk is er voor de renovatie en de daarop volgende verhuur met exploitatie een redelijke oplossing gevonden. Er resteert nog één probleem, namelijk de hoeveelheid grond bij het huisje. Dat is van belang voor het beheer van de reizende collectie, en wel omdat die in een kleine vrachtauto geladen moet worden.
Verhees en Gerard hebben er in een brief aan Merriënboer op aangedrongen ook deze laatste hobbel weg te werken.

U bent hier