h

Vragen SP-raadslid B.Gerard over veiligheid voor schoolkinderen op Fransebaan

11 juni 2007

Vragen SP-raadslid B.Gerard over veiligheid voor schoolkinderen op Fransebaan

EINDHOVEN - Het Pleincollege Bisschop Bekkers en het VMBO van het Stedelijk, aan de Avignonlaan in de Achtse Barrier, spreken al enkele jaren met het ambtelijk apparaat over de veiligheid van fietsende schoolkinderen op het zuidelijk deel van de Fransebaan. Hierbij hebben ze een aantal ideeën voorgelegd om de inrichting van het kruispunt van de Fransebaan met de Avignonlaan en met de Montpellierlaan te beveiligen. Een deel van de ideeën zijn ondertussen door het College van B&W overgenomen. Op het gebied van de andere wensen, met name de T-kruising van de Avignonlaan met de Fransebaan, wordt klaarblijkelijk niets ondernomen. Elke dag persen zich hier leerlingstromen, bestaande uit honderden kinderen, langs dit gevaarlijke verkeerspunt. Reden voor Bernard Gerard om namens de SP enkele schriftelijke vragen te stellen aan het College.

Onlangs is begonnen met de aanleg van een verhoogd plateau bij de kruising met de Montpellierlaan. Vlak voordat de werkzaamheden begonnen, heeft hier overigens nog een ernstig ongeval met een fietser plaatsgevonden. Ook twee andere fietsoversteekplaatsen aan de Fransebaan bij het Cantalpad en het Savoiepad zullen aangepakt worden. Dit is een goede zaak, aldus Bernard Gerard. De scholen hebben ook wensen neergelegd ten aanzien van de vlakbij gelegen T-kruising, waar de Avignonlaan op de Fransebaan uitkomt, en van de plaatsen waar de schoolterreinen op de Avignonlaan uitkomen. Zo op het oog gebeurt er op deze plaatsen echter niets. Ook de publieke informatie maakt er geen melding van. Toch zou het volgens de SP wenselijk zijn dat met name op de T-kruising van de Avignonlaan met de Fransebaan de snelheid uit het verkeer gehaald wordt.

In de brief vraagt Gerard het College of het beveiligen van de T-kruising Avignonlaan-Fransebaan deel uit maakt van de geplande maatregelen. Mocht het college geen plannen in deze richting hebben, dan wil de SP voorstellen om de T-kruising te verhogen, zoals momenteel gebeurt bij de kruising van de Franse Baan met de Montpellierlaan. De SP is benieuwd naar wat het College van deze gedachte vindt en of een dergelijke aanpassing met het huidige financiële budget kan worden uitgevoerd. In de brief geeft Bernard Gerard aan dat de SP dezelfde vragen heeft ten aanzien van de plekken, waar de leerlingen vanaf hun schoolterrein de Avignonlaan oprijden.

Wordt vervolgd...

U bent hier