h

Bruggetje bij de Weerde: een slecht idee

14 juni 2007

Bruggetje bij de Weerde: een slecht idee

Eindhoven is een mooie stad, de vijfde stad van Nederland. Het mag zeldzaam genoemd worden, dat er in een stad als Eindhoven nog prachtige natuurgebieden bestaan, zoals Groen Gennep. Veelal zijn deze gebieden steeds kleiner geworden en/of uiteindelijk helemaal verdwenen. Het is dan ook van zeer groot belang dat deze natuurgebieden beschermd worden.

De discussie die opgelaaid is over het wel of niet plaatsen van een bruggetje voor de bewoners van de Weerde, hebben wij als SP gevolgd. Maar ook hebben wij geprobeerd het onderwerp in een breder kader te zien. Het gaat hier namelijk niet alleen over het wel of niet beter begaanbaar maken van een natuurgebied door de plaatsing van een bruggetje, maar over het aantasten van een gebied dat valt onder de ecologische hoofdstructuur, een gebied dat beschermd moet worden. Als mensen én als onderdeel van de natuur, moeten we respect hebben voor deze natuur: op plekken die vallen binnen de ecologische hoofdstructuur is de natuur de baas en niet de mens.

natuurgebied aan de overzijde van de Tongelreep

Er bestaan genoeg plaatsen rondom het gebied van waaruit mensen kunnen genieten van de schoonheid van dat deel van Groen Gennep. De SP wil er dan ook voor pleiten om het zitpunt aan de achterkant van de Weerde op te knappen, zodat bewoners, bezoekers en mensen uit de omgeving vanuit dat punt kunnen genieten van de pracht van Groen Gennep. Hierbij wordt de natuur niet aangetast.
Daarnaast is de SP voorstander van het plaatsen van bankjes langs de route van de Genneperweg, zodat er rustpunten ontstaan. Hierbij kan ook gedacht worden aan het meer begaanbaar maken van het trottoir aan de Antoon Coolenlaan en het doortrekken van het bruggetje over de Tongelreep aldaar. Op deze manier kunnen bewoners van de Weerde ook genieten van de schoonheid van het natuurgebied, zonder dat de ecologische hoofdstructuur wordt aangetast.

Bianca van Kaathoven

U bent hier