h

Algemene Ledenvergadering

24 mei 2007

Algemene Ledenvergadering

Op dinsdag 15 mei hield de SP in Eindhoven de jaarlijkse ledenvergadering. Het was een goede bijeenkomst, bezocht door ongeveer veertig leden.
Afdelingsvoorzitter Marijke Kamphorst gaf een terugblik op het afgelopen jaar. De afdeling Eindhoven, inclusief omliggende gemeenten zonder eigen afdeling, telt 1240 leden, een groei van 165 in vergelijking met vorig jaar. Eindhoven stevent af op de 1000, de teller staat op 974!

Fractievoorzitter Bernard Gerard sprak over onze kansen: de groei van de partij is erg fijn, maar geeft een grote verantwoordelijkheid aan de afdeling; we zullen mensen moeten binden.
Penningmeester Herman Poels vertelde het een en ander over onze financiƫle situatie, die ziet er goed uit, wel moeten we op de kleintjes blijven letten. Volgend jaar worden de boeken gecontroleerd door Guy of Henk en door Bart en Carin.
Nadat de kandidaten voor een bestuursfunctie waren voorgesteld en de stembriefjes waren ingevuld, gaf Bernard Gerard een korte uitleg waarom wij als SP-fractie tegen een burgemeestersreferendum zijn. Deze argumentatie is te lezen op onze site.
Na de pauze vertelde Paulus Jansen, kamerlid, over energieproductie en de distributiesector. Een boeiend verhaal, Paulus adviseerde ons om eens op zijn weblog te kijken, daar wordt dit onderwerp uitgebreid besproken.
Toen was het tijd om afscheid te nemen van de bestuursleden Esther Limpens en Bart van Kent, zij hebben allebei werk gevonden buiten Eindhoven, dat betekent lange reistijden en minder tijd voor de partij, Bart blijft wel raadslid.
De zilveren Tomaat, de jaarlijkse onderscheiding voor die SP-er die net een klein streepje voor heeft op de rest, werd uitgereikt aan Bert van Helvoirt. Dit tot zijn grote verrassing. Bert is 18 jaar lid van de SP, van het begin af aan bestuurslid en verantwoordelijk voor de Hulpdienst. Hij was ook nog een tijd penningmeester en technisch voorzitter van de afdeling.
Bert was van 1998 tot 2002 gemeenteraadslid en daarna tot 2007 fractiemedewerker. Buiten de SP is hij erg actief bij organisaties voor begeleiding, advies en ondersteuning voor mensen met een handicap, zoals de PGE en MEE (vroeger de SPD).
Ondanks zijn beperkingen is Bert nog altijd actief als hulpdienstmedewerker, meedenker en waar nodig ondersteuner. Sinds kort is Bert wegens gezondheidsredenen uit het bestuur gegaan.
Na het tellen van de stembriefjes bleken alle bestuurkandidaten gekozen te zijn. We wensen hun veel succes en kijken terug op een geslaagde avond.

U bent hier