h

Start handtekeningenactie 'Openheid Irak' groot succes

14 april 2007

Start handtekeningenactie 'Openheid Irak' groot succes

Op zaterdag 7 april is in Eindhoven de handtekeningenactie voor een onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak van start gegaan.

Op het 18 Septemberplein zijn door SP-leden op een zaterdagmiddag 680(!) handtekeningen opgehaald.
de actie begint
Een levensechte deur die met een breekijzer opengemaakt moet worden, verbeeldde de actie bij de kraam. De SPafdeling heeft zich tot doel gesteld om tot half juni, als de kwestie in de nieuw gekozen Eerste Kamer aan de orde komt, 5000 handtekeningen te verzamelen. Daarvoor willen wij de komende weken minstens een keer per week ergens met een kraam staan.
er is veel interesse
Het landelijke streven is om half juni meer dan 100.000 handtekeningen aan te kunnen bieden. De komende tijd willen SPleden in de omliggende gemeentes ook handtekeningen op gaan halen. U kunt deze actie steunen door mee te helpen bij het ophalen van handtekeningen. U kunt ook zelf in eigen buurt, familie, werkkring of school handtekeningen op de speciale handtekeningenlijst verzamelen.
ook veel jongeren tekenen
Voor geĂ¯nteresseerden is er verder nog een rapport met als titel: 'Onverantwoord goedgelovig of welbewust misleidend' over deze kwestie gemaakt. De brochure is voor €3 bij de afdeling te koop. Voor meer info en handtekeningenlijsten: Willemieke Arts, tel 040 2454879; willemiekearts@tomaatnet.nl

U bent hier