h

Lijsttrekkersdebat: Vier grote Brabantse partijen.

5 maart 2007

Lijsttrekkersdebat: Vier grote Brabantse partijen.

Nico

In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen vond Zondag 4 maart het lijsttrekkersdebat plaats tussen de vier grootste partijen; SP - CDA – VVD – P.v.d.A voor Omroep Brabant TV.
De uitzending heeft reeds plaatsgevonden maar wordt de komende dagen herhaald op de halve en de hele uren.

De lijsttrekkers van CDA (Paul Rupp) SP (Nico Heijmans) VVD ( Onno Hoes) en P.v.d.A (Annemarie Moons) verdedigden de standpunten van hun partij, in een af en toe fel debat, waarbij onze Brabantse Nico Heijnens ongetwijfeld de beste debater bleek te zijn.

In de studio overheerste de kleur ‘rood’ van de SP en P.v.d.A achterban die hun lijsttrekker aanmoedigden in het debat.
In de studio van Omroep Brabant
Landschap, Mobiliteit, Jeugdzorg en Brabants Bestuur waren de actuele onderwerpen.waar de partijen hun mening over konden geven. Het standpunt van de SP is, dat het ecologisch klimaat van Brabant behouden moet blijven en ook dat er geen nieuwe bedrijfsterreinen gebouwd moeten worden. De VVD is daar wél voorstander van maar de SP denkt eerder aan herstructurering van de oude bedrijven.

Voor een goed en betaalbaar openbaar vervoer om het dichtslippen van de wegen tegen te gaan en er meer mensen gebruik zouden maken van openbaar vervoer om naar hun werk te gaan, waren P.v.d.A en SP het eens, terwijl alle vier de partijen vonden dat er nu eindelijk iets moet gebeuren aan de N59
Lijsttrekker Nico Heijnen pleitte ook voor meer veiligheid van het fietsverkeer op deze weg.
Persoonlijk ging hij deze weg terug met de fiets om deze knelpunten onder de loep te nemen.

Voor een efficiënte jeugdzorg was men het er over eens, dat het kind centraal diende te staan. En dat de zorg dicht bij de mensen moet worden gebracht.
Sp-er Nico Heijmans pleitte voor terugkeer van de schoolarts. Via het schoolonderzoek, werden in vroeger jaren problemen vroegtijdig opgespoord. Ook CDA er Paul Rupp vond de terugkeer van de schoolarts een goed idee.

Het laatste onderwerp: Het Provinciaal Bestuur leidde tot de discussie wat het bestuur van de Provincie kan betekenen voor de burgers. De Provinciale Staten Verkiezingen heeft in de regel een slechte opkomst. Het leeft niet bij de burger. Daar ligt een taak voor het bestuur om daar verandering in te brengen, is de mening van de lijsttrekkers. De Provincie moet laten zien dat de Staten wel degelijk belangrijk zijn..

Nog drie dagen. Dan gaan we weer stemmen.
Juist nu is het belangrijk dat de SP groot wordt om ook in de Provincie én de Eerste Kamer te kunnen bewerkstelligen dat er een socialer beleid gevoerd gaat worden dan de afgelopen jaren het geval was. Daarom……….Maak de SP groot……….Voor een beter Nederland.

U bent hier