h

SP richt lokale ledenwerkgroep op in Son en Breugel

14 januari 2007

SP richt lokale ledenwerkgroep op in Son en Breugel

Op verzoek van enkele actieve leden heeft de Eindhovense SP besloten om in Son en Breugel een lokale ledenwerkgroep op te richten.

Na de afgelopen verkiezingen is de Eindhovense SP fors gegroeid. De SP telt nu in Eindhoven 965 betalende leden en 243 in de voorsteden minus Geldrop en Veldhoven, welke plaatsen een eigen afdeling hebben. In enkele voorsteden hebben leden gevraagd of de SP niet iets kan opstarten in hun woonplaats.

Dat “iets” is bij de SP aan regels gebonden. Het laagste op de ladder is de lokale ledenwerkgroep. SP-leden doen in hun woonplaats SP-werk, maar de moederafdeling blijft eindverantwoordelijk. Als de lokale werkgroep het ledenaantal boven de 50 weet te tillen, en er duurzaam minstens 5 mensen in de werkgroep meedraaien, kan de moederafdeling vragen om de werkgroep te verheffen tot “afdeling in oprichting” en daarna eventueel tot “afdeling”, als er voldoende kwaliteit, activiteit en duurzaamheid is. De hoogste trede is de afdeling met gemeenteraadsfractie. Zo’n fractie is geen automatisme, ook al is er een afdeling!

In Son is dus de eerste stap gezet. De Eindhovense SP wil graag haar leden in andere plaatsen van dienst zijn, maar we moeten de taak wel aankunnen om al die plaatsen te begeleiden. Het bestuur wil daartoe interne organisatorische veranderingen doorvoeren, maar ook daarna nog blijft het krap. Laat dat leden in plaatsen rond Eindhoven echter niet weerhouden een aanvraag in te dienen!

Leden in Son krijgen een brief met de contactgegevens. Mensen in Son, die nu geen lid zijn maar wel zin hebben om in Son met de SP mee te doen, kunnen zich via deze site aanmelden. Zowel mensen als ideeën zijn welkom.

U bent hier