h

Raadsvragen over uitbreiding Thermae Son

19 september 2006

Raadsvragen over uitbreiding Thermae Son

De eigenaar van Thermae Son wil het saunacomplex uitbreiden in het gebied ‘De Sonse Bergen’, een kwetsbaar natuurgebied dat deel uitmaakt van de Groene Hoofdstructuur.
Aangezien het plan is om de sporthal te gebruiken voor nationale en internationale topsportwedstrijden, kan dit een bedreiging betekenen voor de Eindhovense topsporthal en ijsbaan, waar het SRE aan heeft mee betaald. Hierover stelde B. Gerard enkele vragen aan het college.

De Sonse plannen kunnen een bedreiging betekenen voor de Eindhovense topsporthal, en de Eindhovense ijsbaan. De spoeling voor dit soort zaken kan te dun zijn voor twee concurrerende instellingen op elkaars lip. Dat zou beide gemeentebesturen geld kunnen gaan kosten aan onderbenutting van de accommodaties. Ook kan het negatieve gevolgen hebben voor de stedelijke promotie van Eindhoven.

Daarom stelde B. Gerard de vraag aan het college of zij een mening over deze plannen
hebben en meer specifiek voorzover deze consequenties hebben voor de exploitatie van de
Eindhovense topsporthal en ijsbaan. Verder werd gevraagd om deze mening te bespreken met het college van Son en Breugel en het SRE.

Het college antwoordde hierop dat het een commerciële ondernemer altijd vrij staat plannen te maken binnen de wet- en regelgeving en het (gemeentelijk) beleid. Waarna de gemeente Son en Breugel een besluit moet nemen.
Verder vind het college het nog niet mogelijk de precieze gevolgen van het plan aan te geven voor de exploitatie van het IJssportcentrum en het Indoor Sport Centrum in Eindhoven. Maar ze verwacht geen noemenswaardige impact op de exploitatie van het IJssportcentrum en het Indoor Sport Centrum in Eindhoven. Daarom vind het college het niet nodig om dit te bespreken met het college van Son en Breugel en de SRE.

het eerder verschenen opinieartikel
de site van de actiegroep RED DE SONSE BERGEN

U bent hier