h

Een honden- en poezenmotie en andere beestachtigheden

24 augustus 2006

Een honden- en poezenmotie en andere beestachtigheden

De SP heeft in de raadsvergadering van 6 juni een motie ingediend dat honden en poezen wèl met het CVV mee mochten (kort door de bocht de ouderen- en gehandicaptenbusjes). Tot en met 2005 mocht dat ook als de hond of poes zich in verpakte toestand bevond, dus in een tas of doos of zo. Maar dd 1 januari 2006 is het CVV opnieuw aanbesteed en toen mocht het ineens niet meer. Men was bevreesd dat medereizigers een allergische aanval zouden krijgen door het verpakte huisdier.
Het is inderdaad kiezen. De SP vond het moeten thuislaten van hond of poes erger en diende, samen met Leefbaar Eindhoven, een motie in. Die haalde het niet, maar SP-wethouder Don zou toch kijken of hij er iets op kon verzinnen.

Het was toch al een raadsvergadering vol beestachtigheden. Ook was aan de orde het plan voor het gebied achter de Witte Dame. Een goed plan, meende de SP, mits er voldoende sociale woningbouw kwam. Want in het Program van Samenwerking staat dat er in de nieuwbouw 30% sociale woningbouw moet komen, dus ook hier. Minstens. Een motie waar dat in stond riep merkwaardig felle discussies op. “De heer Gerard ging als een dolle stier op zijn doel af” meende VVD-er Rozendaal, waarop dhr. Gerard meende “dat de heer Rozendaal als een koppige ezel weigerde onder ogen te zien dat er een andere wind waaide rond de sociale woningbouw”.
De motie haalde het.

Gerard meent dat er ook visjes moeten gaan zwemmen achter de Witte Dame. Hij vindt (en dat stond in het voorstel) dat daar te zijner tijd de Gender bovengronds moet gaan lopen. Dat zou mooi zijn om te zien, maar nog belangrijker was dat het doen herleven van enkele oude waterlopen de grondwaterspiegel in Eindhoven beter beheersbaar maakt. Het is een eenvoudige en robuuste vorm van waterberging.
Het leek er een beetje op dat de particuliere vastgoedpartijen in het gebied (o.a. Philips) daar niet heel veel zin in hadden. Maar het moest toch, vond Gerard, want het kon niet zo zijn dat individueel vastgoedbelang hier het collectief belang dwarszat.
De intentie is nog eens herbevestigd, maar het is sowieso een kwestie van de lange adem. We komen hier nog wel eens op terug.

U bent hier