h

Bernard opent verbouwde filiaal bibliotheek in de Achtse Barrier

9 juli 2006

Bernard opent verbouwde filiaal bibliotheek in de Achtse Barrier

Op woensdag 14 juni 2006 mocht Bernard Gerard het geheel vernieuwde filiaal van de Openbare Bibliotheek in de Achtse Barrier openen.

"Normaal gesproken" meldde Gerard bij die gelegenheid "ontloop ik dit soort feestgedruis. Of het nu om de opening van een schilderijententoonstelling gaat of om het kampioenschap van PSV, in beide gevallen is er geen sprake van enige verdienste mijnerzijds, dus wat heb ik daar nou te zoeken?. Een van de weinige openingsrecepties waar ik geweest ben, was voor de opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de Marathonloop en daar had ik recht op, want ik had meegelopen in de demonstratie van het brandweerpersoneel voor die kazerne."
Voor het bibliotheekfiliaal in de Achtse Barrier gold dat ook. Zonder de SP had dat filiaal er niet meer gestaan. Het grootste deel van de wijk is afgewerkt met een huis-aan-huis actie, en ook de basisscholen hebben meegedaan. Overigens "was dat niet eens zozeer mijn verdienste" aldus Gerard "ik heb alleen het parlementaire deel gedaan. De organisatie van de SP heeft het meeste werk gedaan".
Voor de openingshandeling moest Gerard een paar ballonnetjes doorprikken (een handeling waarin hij ook in andere omstandigheden niet slecht is), en een boek in de teruggave-gleuf van het filiaal stoppen. Daarvoor had Gerard van huis de eerste drie hoofdstukken meegenomen van de eerste versiein Nederland van Das Kapitaal van Marx, in de beroemde vertaling van Jonkheer Van der Goes - van Naters. Het boek dateert uit 1910. Gerard zorgde er dan ook wel voor dat hij na afloop het boek weer mee naar huis nam............

Na afloop volgde nog een gesprek met de directeur van de bibliotheek over het uit te bouwen filiaal in Meerhoven .

U bent hier