h

SP bereikt onderzoek naar bushalte op terrein mortuarium

7 februari 2006

SP bereikt onderzoek naar bushalte op terrein mortuarium

Het Wijkoverleg Senioren Stratum benaderde de SP met de klacht, dat de bus van lijn 141 naar Tilburg zó ver van het mortuarium aan de A. Fokkerlaan afbleef (750 m), dat het voor bejaarden en mensen, die gehandicapt zijn, bijna niet mogelijk was om er met het reguliere openbaar vervoer naar toe te gaan. Het probleem is dat de bus van de doorgaande route moet afwijken en een lus moet maken met een keerpunt op het terrein van het mortuarium.

Het probleem zit niet op de eigenaar van het mortuarium vast, de DELA. Deze onderneming had aangeboden de kosten voor de aanpassing van het terrein voor de bus geheel voor eigen rekening te nemen. Het probleem zit erin, dat de lus 4 minuten extra kosten en de SRE (die over het openbaar busvervoer gaat) had becijferd dat dat 54000 Euro per jaar meer zou kosten. Op dat bedrag zat het vast.

SP-woordvoerder Gerard vond dat een klein beetje onzin. Het bedrag leek hem op een worst-case scenario, als je dus alle onzekerheden zo negatief mogelijk uitlegde. Als je elementen van vraagafhankelijkheid, daluren, en eventueel een pendelbusje van het crematorium naar de halte meenam, moest het volgens hem goedkoper kunnen. Bovendien rijden er nu talloze busjes van het CVV naar deze ver weg gelegen uithoek van Eindhoven en dat kost ook geld. Kortom, er moest een onderzoek komen.

Dat vond uiteindelijk wethouder Schreurs ook, alsmede de hele raad minus Stoevelaar van het CDA, en plus Geerts van Leefbaar, welke partij verder tegen was. Leefbaar dat Leefbaar Eindhoven wil hebben…..

U bent hier