h

SP-kritiek leidt tot betere opzet Winkelcentrum Woensel voor fietsers

16 oktober 2005

SP-kritiek leidt tot betere opzet Winkelcentrum Woensel voor fietsers

Het College heeft op 10 oktober aan de Raadscommissie Ruimtelijke Pijler bericht, dat de opzet van het Winkelcentrum Woensel voor fietsers wordt verbeterd.

Daarmee komt het College een eind tegemoet aan kritiek van de SP die er, kort gezegd, om neer kwam dat het winkelcentrum door zijn grote omvang voor oudere mensen en/of mensen met zware boodschappentassen niet te voet te doen is, terwijl het ook niet mogelijk is om per fiets van de noordkant naar de zuidkant te rijden (of andersom). Het centrum lijkt ontworpen door iemand die zelf nooit fietst.
De eerste aanbeveling van de SP, namelijk om de bestaande lange rechte strook tussen MacDonalds en ING-bank door ook voor fietsers open te stellen, is ongewijzigd overgenomen.
De tweede aanbeveling van de SP, om ook aan de westkant een fietsroute te ontwerpen, is in andere vorm overgenomen. Het is even afwachten hoe dat in praktijk uitpakt.
De SP is blij met deze erkenning, maar zal de uitwerking blijven volgen.
Over de derde aanbeveling van de SP, namelijk om met eenvoudige middelen de chaotische omgeving van de Albert Heijn aan te passen, zegt het College niets. Onduidelijk is of het College dit idee afwijst, of dat het hier om een aparte besluitvorming gaat. We komen hierop terug.

SP Eindhoven

U bent hier