h

Campagne tegen EU – referendum ook in Eindhoven e.o. succes

14 juni 2005

Campagne tegen EU – referendum ook in Eindhoven e.o. succes

In deze regionale editie kan gemeld worden wat bij het ter perse gaan van De Tribune nog niet bekend was: namelijk dat een ruime meerderheid het referendum afgewezen heeft, ook in Eindhoven en de meeste buurgemeenten

De Eindhovense SP is tevreden over haar campagne. Er zijn (volledig in eigen beheer) 56000 folders verspreid (waarvan 6000 in Valkenswaard), en het uitzetten ging zo goed dat er geen enkele deelploeg gevormd hoefde te worden. (Daarnaast en gelijktijdig overigens zijn er ook nog eens 23000 folders over de nieuwe weg door het Dommeldal uitgezet!). Voor deze enorme inzet wil de SP haar leden graag van harte bedanken.
Verder heeft de SP steun verleend aan het Catharinadebat, bekendheid gegeven aan andere debatten, en aan het Politiek Café van andere politieke in Eindhoven. De SP heeft ook voorgesteld dat de Raad een debat zou organiseren in de raadszaal, maar dat idee is in een vroeg stadium de nek omgedraaid door CDA, PvdA en Leefbaar Eindhoven. Benieuwd of ze achteraf nog steeds blij zijn met dit stemgedrag…
Er valt nog niet heel veel te analyseren aan de uitkomst omdat de uitslag per kiesdistrict er nog niet is. Opvallend is dat enkele rijke randgemeentes (Nuenen, Son en Waalre) net nipt vóór de Grondwet zijn. Eindhoven zelf is tegen de Grondwet, maar minder van harte als wellicht wenselijk is. Mogelijk spreekt hier het relatief hoge opleidingsniveau van de Eindhovense bevolking een rol.

U bent hier