h

SP steunt oproep: Maak van het klimaat de rode draad

Foto: SP
Door de Coronacrisis staan we aan de vooravond van een economische crisis. Echter, de klimaatcrisis mag juist nu niet worden vergeten. Nu hebben we juist de kans om de economie en de maatschappij opnieuw in te richten en deze klimaatbestendig te maken.
 
Milieudefensie, Greenpeace en Extinction Rebellion willen met een actie laten zien, dat daar draagvlak voor is. Tijdens de actie representeren de deelnemers tienduizenden Nederlanders, die Milieudefensie tijdens de campagne Operatie Klimaat heeft gesproken. Zij zullen quotes van deze Nederlanders aan een rode draad hangen die over het plein wordt gespannen onder het mom van: "Maak van het klimaat de rode draad".
 
 
Tijd: Vrijdag, 26 juni, 16.00 t/m 18.00
Locatie: Stadhuisplein, Eindhoven
 
 
Gelieve aanmelden via een organisatie i.v.m. met Coronamaatregelen.
SP Eindhoven steunt deze actie.
 
 
In de economische orde van tegenwoordig zit de dwang tot maximale uitbuiting van mens en natuur ingebakken. Een steeds kleinere groep mensen wordt hierbij steeds rijker en machtiger terwijl steeds meer mensen de middelen niet hebben om duurzame keuzes te kunnen maken.
 
 
De economische orde van de toekomst moet duurzaam en rechtvaardig zijn. Anders is deze nauwelijks in staat om zorgzaam met de hulpbronnen van onze planeet om te gaan en de klimaatverandering onder controle te houden. Maatregelen die de energietransitie moeten bevorderen zullen ingrijpend zijn. Er ontstaan lusten maar ook lasten en die moeten eerlijk worden verdeeld. SP Eindhoven staat paal achter iedereen die de zeggenschap opeist om deze klimaatrechtvaardigheid door te zetten.
De organisatoren hebben ons verzocht om aan te geven, met hoeveel mensen we onze afdeling gaan vertegenwoordigen. Meld je daarom s.v.p. aan bij zjakhofman@gmail.com 
Datum en tijd: 
vrijdag, 26 juni, 2020 - 16:00 tot 18:00
Waar: 
Stadhuisplein, Eindhoven

U bent hier