h

Doe mee aan de landelijke actiedag tegen de groei van de luchtvaart en kom aanstaande zaterdag 23 juni om 13.00 naar het Catharinaplein

Foto: SP

Doe mee aan de landelijke actiedag tegen de groei van de luchtvaart en kom aanstaande zaterdag 23 juni om 13.00 naar het Catharinaplein.

Op zaterdag 23 juni, om 13.00 uur, organiseren Greenpeace en andere organisaties nabij elk van de zes vliegvelden in Nederland een actiemoment. In Eindhoven zal dat zijn op het Catharinaplein

Het actiemoment bestaat uit een demonstratieve fotosessie vanaf de toren van de Catharinakerk. De bedoeling is dat er heel veel mensen op het bordes van de Catharinakerk staan met een groot spandoek tussen zich in, waarop een rood sein gegeven wordt aan Eindhoven Airport. Om de foto verder op te luisteren vraagt de organisatie de aanwezigen om van boven iets roods aan te trekken (rood jasje, rood shirt, rood petje, etc). 

De foto wordt voor regionale en landelijke publiciteit rond de actie gebruikt.
Een en ander duurt niet heel lang. 

SP Eindhoven steunt het beraad “Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2)”. Behalve de SP doen nog 28 andere organisaties dat. 

De luchtvaart draait op subsidies en belastingvoordelen en breidt zich daarom uit als een rupsje-nooit-genoeg. Dit heeft hele negatieve gevolgen voor het klimaat en de omgeving van de vliegvelden. Ook rond Eindhoven Airport ondervinden omwonenden veel hinder van het steeds maar toenemende vliegverkeer.

Daar moet een einde aan komen! Greenpeace en andere milieuorganisaties willen een duurzaam luchtvaartbeleid en betere alternatieven. De SP sluit zich hier graag bij aan. Daarom roepen we je op om op zaterdag 23 juni naar het centrum van Eindhoven te komen en net als in Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eelde (bij Groningen) te protesteren tegen de groei van de luchtvaart.

Nadere informatie bij Jannie Visscher, raadslid SP voor oa milieu (j.visscher@eindhoven.nl of 06-22446154)
———————————————
Meer doen?
Heb je het luchtvaartmanifest al getekend? Dit manifest is initiatief van Greenpeace Nederland, Natuur&Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord Holland. Deze oproep aan het kabinet wordt inmiddels gesteund door verschillende organisaties en tienduizenden Nederlanders. Zet ook jouw naam onder onze oproep voor een eerlijk en duurzaam luchtvaartbeleid en betere alternatieven. Kijk op www.luchtvaartmanifest.nl

Datum en tijd: 
zaterdag, juni 23, 2018 - 13:00
Waar: 
Catharinaplein Eindhoven

U bent hier