h

Afgelast: 21 maart in Amsterdam: Sta op tegen Racisme

21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Over de hele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te verheffen tegen racisme en discriminatie. 

In Nederland wordt een landelijke demonstratie georganiseerd.
Locatie: Amsterdam, tussen de Dam en de Dokwerker.
Begin: Zaterdag, 21 maart, 14.00

De SP roept op om aan deze demonstratie deel te nemen. Juist nu is het belangrijk om de krachten te bundelen tegen elke vorm van racisme en discriminatie.

Ook in Eindhoven zijn er afgelopen jaren uitingen van racisme en islamofobie geweest. Het meest recente voorbeeld is het ‘bezoek’ van PEGIDA aan een van onze moslimgemeenschappen op een religieuze feestdag. Hun roep naar segregatie (Uit luidsprekers klonk toen “Imagine there’s no Islam”…) is onaanvaardbaar en in strijd met de basisprincipes van de samenleving waarin wij willen leven.

Tegenover angst, intimidatie en geweld zetten wij menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit neer.

De demonstratie wordt door het comité 21 maart, een brede coalitie van groeperingen, vakbonden en partijen, georganiseerd. Meer informatie vindt je hier.

Wil je deelnemen aan de demonstratie? Geef het dan bij de afdeling aan (eindhoven@sp.nl). We zullen het carpoolen etc. faciliteren en bij groot animo misschien ook een bus kunnen organiseren. Ook niet-leden zijn welkom!

Datum en tijd: 
vrijdag, 21 februari, 2020 - 14:00
Waar: 
Amsterdam, tussen de Dam en de Dokwerker

U bent hier