h

Agenda

x
vrijdag 19 oktober 2018

Algemen Ledenvergadering

11:55

Tijd, Locatie en Programma volgen nog

x
zaterdag 20 oktober 2018

Inzameling voor de voedselbank

12:58

Elk jaar met kerst denken mensen aan anderen die het minder hebben. Dat betekent voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank dat hun pakket vol zit. Daarom gaat de SP Eindhoven één keer per jaar op een ander moment hier aandacht aan geven. Dus gaan we in oktober voedsel inzamelen voor de voedselbank. We krijgen een lijst van de voedselbank mee van producten die zij goed kunnen gebruiken. Klanten van de supermarkt gaan deze producten aanschaffen en wij gaan ze verzamelen. 

Wil je op 20 oktober een paar uur meehelpen en bij een winkel staan om mensen aan te spreken?

In welke winkel(s) we staan en hoe laat hangt nl af van het aantal aanmeldingen. Hoe meer leden meedoen, hoe meer we kunnen doen voor de voedselbank. Meld je aan bij Sylvie van Dijk, s.van.dijk@eindhoven.nl. Dan krijg je vanzelf meer informatie over de actie toegestuurd. 

x
zaterdag 27 oktober 2018

Voedselkaravaan

11:57

Ga mee kijken en helpen bij de Voedselkaravaan

De dag van de Voedselkaravaan Zuid-Oost Brabant/Noord-Limburg vindt plaats op zaterdag 27 oktober. ’s Morgens worden excursies gepland naar een aantal bedrijven in de Peel-regio (vervoer per bus). Daarna is er in Venlo een lunch en een informatiemarkt waar inspirerende initiatieven zich kunnen presenteren aan het publiek. ’s Middags zijn er een aantal inleidingen, worden diverse workshops georganiseerd en films vertoond. Daarbij wordt aandacht besteed aan lokale initiatieven en ook aan mogelijke alternatieven binnen het Europese handels- en landbouwbeleid. Op deze manier komen er op deze dag zowel initiatieven in de praktijk, als mogelijk structurele beleidsalternatieven aan de orde. Ook worden tussen de middag naast een lunch inleidingen verzorgd over machtsstructuren in de landbouw (wereldwijd en in Nederland). Daartoe hebben we onder andere Niek Koning (Wageningen Universiteit) uitgenodigd.

De SP afdeling Horst en Venlo hebben de organisatie op zich genomen. Daarbij kunnen ze wel wat vrijwilligers gebruiken. Daarom helpt de afdeling Eindhoven mee. We zoeken dus vrijwilligers die eens op een andere manier voor de SP aan de slag willen.  Denk aan het opvangen van de deelnemers, begeleiden van sprekers en de mensen die een workshop verzorgen, ondersteuning bieden bij het uitserveren van een lunch en hand-en-spandiensten verlenen bij de borrel, aan het einde van de dag. Meld je aan bij eindhoven@sp.nl
Informatie over de Voedselkaravaan kun je vinden op de website: https://www.voedselanders.nl/de-voedselkaravaan-2018/

 

Voedselkaravaan, hele dag . Aanmelden bij eindhoven@sp.nl

U bent hier