h

Geslaagde Bewoners bijeenkomst Trudo-huurders

15 februari 2014

Geslaagde Bewoners bijeenkomst Trudo-huurders

Op zaterdagmiddag kwamen 20 bewoners, en enkele sympathisanten, bijeen om te praten over hun woonsituatie. Woningcorporatie Trudo verhuurt de woningen, tussen de sporen in Tongelre, op basis van verschillende contracten.

Een enkele woning is verkocht onder de noemer ‘Slimmer Kopen’. Trudo zegt deze woningen te willen slopen, maar weet al jaren niet te vertellen wanneer ze dit gaat doen.

Rond 13.00 uur in de middag druppelden de mensen binnen bij Activiteitencentrum De Orka, nabij Het Karregat in Tongelre. De bewoners zijn allemaal heel goed op de hoogte van de situatie en zijn allemaal in contact geweest met de SP’ers, die er medio januari een enquête hielden.

Al pratende over de voorgeschiedenis, over de enquête, over de contacten die er met Trudo zijn geweest en over de individuele situaties waarin mensen verkeren, kwamen we tot enkele conclusies. Deze werden op een groot stuk papier geschreven, zodat men een idee heeft wat men gezamenlijk wil bereiken.

Enkele bewoners gaven aan dat men woningcorporatie Trudo niet teveel in een kwaad daglicht moet zetten en dat ze constructief in gesprek moet kunnen gaan met de bewoners. Daarom hebben de bewoners in deze brainstormsessie besloten om over enkele weken een middag te plannen, waarin ook een woordvoerder namens Trudo wordt uitgenodigd.

Wat in ieder geval duidelijk naar voren kwam: Het wegnemen van de onzekerheid is voor de bewoners het voornaamste. Men kan namelijk geen plannen maken voor de toekomst of is onzeker of men nog wel in de woning moet investeren. De bewoners, onder welke contract ze er nu ook zitten, willen er allemaal blijven wonen. Het liefst onder gelijkwaardige voorwaarden.

Hopelijk komen er op deze dag nóg meer bewoners, zodat iedereen gelijk op de hoogte is van de reactie van Trudo. Iedereen is van harte welkom. Over enkele weken het vervolg.

Zie ook eerdere artikelen:
https://eindhoven.sp.nl/nieuws/2014/01/sp-onderzoekt-woonwens-tongelrenaren  en
https://eindhoven.sp.nl/nieuws/2014/01/trudo-stelt-bewoners-teleur

Marcel Lathouwers
SP Eindhoven

Reactie toevoegen

U bent hier