h

Roy Caris

Mijn naam is Roy Caris. In 2012 ben ik naar Eindhoven verhuisd en  woon ik  samen met mijn vriendin in Hagenkamp, een mooie en rustige buurt van de stad. Ik werk momenteel bij PostNL.

Als vrijetijdsbesteding ga ik graag naar pop- en fantasyfestivals. Verder ben ik een enorme Fan van Star Trek en ga ik graag stappen met mijn vrienden.

Ik ben sinds 2006 lid van de SP. De SP is voor mij de partij die staat voor een eerlijke wereld waarin de macht van het kapitaal gebonden is. Een wereld waar we samen werken. Een wereld waar we zorgen voor elkaar en onze natuur. Een wereld waar ieder kind kan lezen en schrijven. Een wereld waar er gelijkheid en een waardig bestaan voor ieder mens is.

Dit klinkt heel idealistisch, maar als je altijd zegt ‘dit zal er nooit komen’ dan komt het er ook niet. Ik zeg altijd tegen mezelf; ik kan samen met de SP de eerste bouwstenen hiervoor leggen.

Niet alleen van bovenaf opleggen, nee samen werken aan oplossingen. Een sociale samenleving waar de mensen in de buurten centraal staan. En als er belangrijke zaken beschermd moeten worden dan komen wij in actie, reken maar.

Mijn kijk op de huidige wereld is dat ik vol afgrijzen heb toegezien hoe het gegraai van de banken ons in een crisis heeft gestort. En nu moeten wij als samenleving hiervoor opdraaien terwijl de daders buiten beeld blijven.

Verder is de rijkdom van deze wereld scheef verdeeld, 85 personen op deze planeet hebben één derde van de rijkdom. Door het jarenlange afbraak beleid in de publieke sector is de sociale zekerheid totaal uitgehold. Men ziet de overheid steeds meer als een gezwel dat zo klein mogelijk moet worden. Maar wat je ervoor terug krijgt is een uitgeholde democratie. Mensen voelen zich steeds meer in de steek gelaten door de overheid. Het lijkt soms net of beleidsmakers in een droomwereld verkeren.

In deze film over de kadernota 2016 is een stukje opgenomen over Roy Caris zijn werk naast de raad, als postbezorger bij PostNL

http://www.studio040.nl/tv-gemist/s1BMbE87aDQ-yt-studio-stadhuis-kaderno...

U bent hier