h

SP wil Foodpas in Eindhoven

19 oktober 2016

SP wil Foodpas in Eindhoven

Foto: Het Voedingscentrum / www.voedingscentrum.nl

De SP wil graag dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank voortaan met een Foodpas hun eigen boodschappen kunnen doen. Dit omdat de grote vraag naar voedselpakketten het moeilijk maakt om gezonde en gevarieerde voeding te leveren via de voedselbank.

Natuurlijk doet de Voedselbank Eindhoven fantastisch werk. Helaas is de vraag erg hoog. Er wordt gewerkt met overschotten en donaties van fabrieken en supermarkten en Stadsakkers Eindhoven verbouwt groente en fruit voor de Voedselbank. De Stadsakkers kan echter alleen aan de vraag voldoen door te professionaliseren met zware landbouwmachines.

De SP vindt het jammer als de Stadsakkers zo een professionele voedingsindustrie wordt naast de reguliere voedingsindustrie.

Daarom heeft de SP op 18 oktober vragen gesteld aan het college om de mogelijkheid te onderzoeken van de zogenaamde Foodpas die in sommige gemeenten al wordt gebruikt. Mensen die de hulp van de voedselbank nodig hebben komen in aanmerking voor zo’n pas. Met deze pas kun je bij de gewone supermarkten boodschappen doen. Op deze pas staat een bepaald bedrag per week. Dit bedrag wordt bepaald door te kijken naar de gezinsgrootte en samenstelling. 

Met deze pas zouden de mensen die bij de voedselbank lopen weer gewoon zelf boodschappen kunnen doen.

Reacties

wel erg stigmatiserend denk ik misschien een onderzoekje bij de voedselbank naar de behoefte hierna.

Eens met meneer Spijksma! Ik kan me niet voorstellen dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank het prettig vinden om zo 'te koop' te lopen met een pas. Ik begrijp het principe van normaliseren, maar dit is nog niet het gewenste doel. Mogelijk hebben mensen die (helaas) naar de voedselbank moeten, zelf een fijne oplossing?

heel goed idee, ik ben deze zomer met een buurtgenoot naar de voedselbank gegaan omdat ze zelf dit niet kon , schrijnend was te zien hoe vaak de producten niet aan de voedselvoorwaarde deden vaak veel dingen doorgegeven omdat te kort van datum is, er wordt weinig rekening gehouden met halal, vaak producten die echt slecht zijn .verse groenten heel slecht.

Reactie toevoegen

U bent hier