h

Actiecomité Huuralarm op dreef

11 april 2014

Actiecomité Huuralarm op dreef

Op donderdag 10 april kwamen de leden van Actiecomité Huuralarm Eindhoven bijeen om het te hebben over uiteenlopende zaken. Het waren er nogal veel, dus liep de agenda bijna over.

Het was weer even geleden dat we bij elkaar waren. De activiteiten lagen echter niet stil. Er werd gesproken over de voortgang in de Dakgotenkwestie met Woonbedrijf, over het bewonersoverleg met Trudo in Tongelre (georganiseerd vanuit de lokale SP-afdeling), over de huurzaken van Trudo en de huurdersorganisatie in Woensel West en over de huurzaken van Wooninc. in Bloemenbuurt Zuid.

Ook werd er gesproken over de Prestatieafspraken 2014 en de Woonvisie 2030, die de gemeente Eindhoven samen met de woningcorporaties en de huurdersvertegenwoordigingen vormgeeft en vaststelt. Daarnaast werd nog eens besproken of het voor ons duidelijk is waar armoede onder huurders vandaan komt, wie deze armen zijn en hoe we armoede kunnen voorkomen en tegengaan.

Kortom, een vruchtbaar overleg waarbij gelijktijdig afspraken zijn gemaakt en strategieën zijn benoemd. Het Actiecomité Huuralarm vond dat ze, zoals eerder aangegeven, aan zichzelf moet werken om de organisatiekracht te verbeteren. Ook beraden we ons op komende acties, betreft het huurprijsbeleid en de algehele woonlasten. Een volgend overleg zal niet lang op zich wachten.

Bij deze aan u een oproep: Bent u een huurdersvertegenwoordiger en wilt u graag meewerken om het voor de huurders in Eindhoven en omgeving aangenamer te maken? Meld u dan aan via onderstaand mailadres. In de tussentijd kunt u ons volgen via Facebook en Twitter.

Theo van den Broek,
Voorzitter Actiecomité Huuralarm Eindhoven

Email: actiecomitehuuralarmeindhoven@gmail.com
Facebook: Actiecomité Huuralarm Eindhoven
Twitter: @Huuralarm040

Reactie toevoegen

U bent hier